dinsdag 25 februari 2014

Crackers van pitten, noten en lijnzaad

 




Ingrediënten:


  • 200 gram zonnebloempitten, pompoenpitten of mix met pitten en zaden
  • 1- 2 eetlepels lijnzaad
  • 1-2 eetlepels sesamzaad
  • 1-2 eetlepels boekweitmeel
  • 2-3 eetlepels gemalen noten
  • snuf zout
  • 1-2 eieren
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding:

Klop de eieren los samen met de kokosolie. Roer de overige ingrediënten er doorheen. Het moet een stevige smeuige massa worden, voeg eventueel meer meel toe als het te nat is of dat extra eitje als het te droog wordt. Rol het 'deeg' tussen 2 vellen bakpapier met een deegroller uit. Snijd met een pizzaroller in stukken. Bak de crackers in het midden van de oven op 160 graden in ca. 35 minuten bruin en gaar. Deel de stukjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten